Skip to content

Race  Info

Despre cursa

Budureasa Mountain Running este un concurs de alergare montană organizat de ACS Bihorul Oradea in parteneriat cu Primaria Budureasa si Consiliul Local

În cadrul evenimentului se vor desfășura următoarele probe de concurs:

1.Cursa Copiilor
2.ECO cros 8 km cu diferență de nivel de +300m
3.Cros 16 km cu diferență de nivel de +700 m.

Startul si Finish-ul vor fi deopotrivă în Budureasa, în fața Căminului Cultural.
Traseul parcurge drum de asphalt,  drumuri forestiere și poteci turistice, care sunt marcate corespunzător de organizatori înaintea competiției. Traseul concursului poate suferi modificări în caz de vreme nefavorabilă.
Toți participanții sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările arbitrilor pe teren.

Înscriere

Înscrierile online se inchid în data de 23.06.2024. Se fac inscrieri la fața locului in limita numerelor cu cip disponibile.

Pentru Cursa Copiilor înscrierile se vor face gratuit online pe www.budureasarunning.ro, pe mail la budureasarunning@gmail.com, la telefon 0754-872515 până la 23.06.2024 cu Nume prenume si anul nasterii, cât și la fața locului în limita locurilor disponibile.

Localnicii din comuna Budureasa și satele aparținătoare se pot înscrie gratuit pe mail la budureasarunning@gmail.com, la telefon 0754-872515 până la 23.06.2024 cu Nume prenume si anul nasterii, proba de concurs, cât și la fața locului în limita locurilor disponibile.  

Participare

La probele de ECO Cros 8 km si Cros 16 km pot participa persoanele care implinesc 14 ani în anul 2024 si sunt apte pentru alergări de anduranță.

Toți competitorii sub 18 ani au nevoie de un acord semnat de un părinte (sau de tutore) în formă scrisă, precum și de o copie de CI proprie și o copie după CI a părintelui/tutorelui.
 

Sportivii suspendați pentru dopaj nu au drept de participare.

Toți participanții vor semna o declarație pe propria răspundere în care se precizează că au luat la cunoștință regulamentul concursului și faptul, că organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru accidente suferite sau pagube produse.
 

Kiturile la Cursa Copiilor, Eco Cros si Cros se pot ridica sâmbătă 29.06.2024 între orele 16:00 – 20:00 sau duminica 30.06.2024 între orele 8:00 – 9:00. Din fata Căminului Cultural Budureasa.

La ridicarea kitului de start concurentul are obligația să prezinte CI. În cazul neprezentării, organizatorii pot decide retragerea concurentului de la start.
Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage de la concurs participanții în stare de ebrietate, paricipanții care se află sub influența substanțelor stupefiante sau sunt în mod vizibil într-o stare precară de sănătate, precum și pe cei care nu au echipament corespunzător!

 

Categorii

ECO Cros Masculin Open; ECO Cros Feminin Open
ECO Cros Masculin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+
ECO Cros Feminin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+

Cros Masculin Open; Cros Feminin Open
Cros Masculin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+

Cros Feminin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+
 
Cursa copiilor
Categorii – An nastere    Distanța
2015-2016                       400 m
2013-2014                       600 m
2011-2012                       800 m

Se premiază doar categoriile la care s-au înscris mai mult de 3 concurenți. În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 3 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria anterioară de vârstă.
 

Premii

Se premiaza primele 5 locuri la general masculin si feminin in bani atât la ECO Cros cât și la Cros. La categorii se premiaza primele 3 locuri atat la feminin cat si la masculin,cu diplome,cupe si produse. Cine intra in clasamentul general open nu mai intra in clasamentul pe categorii.

Clasament Cros 16 km

Loc I – 2000 Ron
Loc II – 1500 Ron
Loc III – 1000 Ron
Loc IV – 700 Ron
Loc V – 500 Ron   

Clasament ECO Cros 8 km

Loc I – 1000 Ron
Loc II – 750 Ron
Loc III – 500 Ron
Loc IV – 300 Ron
Loc V – 200 Ron

!!! BONUS: 500 de Ron se vor acorda primului sportiv (masculin și feminin) care doboară recordul traseului de 16 km.
Timp 2023: Constantin Lenuța 1:27:31 si Rares Imre Miklos 1:09:02. 
La Cursa Copiilor se vor oferi produse pentru primii trei clasați, pe fiecare categorie de vârstă, atât la fete cât și la băieți. Toti cei care încheie cursa vor primi medalie de finisher.

Înregistrare

Înregistrarea se poate face doar prin webshopul nostru! Se va completa formularul de înregistrare aferent coșului de cumpărături și se va da click pe „Plătesc”. După aceasta, sistemul vă va direcționa către pagina securizată de plată a platformei EuPlătesc, unde va trebui să dați datele cardului bancar necesare plății. Despre plata efectuată cu succes veți primi un email de confirmare și de la EuPlătesc și de la Budureasa Mountain Running.

ATENȚIE: Înregistrarea se validează doar după efectuarea plății taxei de înregistrare!

 

În cazul plății nereușite, vom șterge și datele de înregistrare!

 

Taxe  ECO Cros 8 km 
Pana la 30 aprilie    70 RON
Perioada 1 – 31 mai    100 RON
Perioada 1- 23 iunie    130 RON
 
Taxe  Cros 16 km
Pana la 30 aprilie       90 RON
Perioada 1 – 31 mai     120 RON
Perioada 1- 23 iunie    150 RON

Modificarea sau anularea înregistrării

În cazul în care un concurent dorește să modifice sau să anuleze înregistrarea, o poate face doar în scris, la adresa budureasarunning@gmail.com În cazul în care concurentul se retrage din concurs, taxa de înregistrarea nu poate fi returnată. Concurentul își poate transfera înregistrarea unei alte persoane pe același traseu, dar intenția trebuie comunicată organizatorilor până la data de 23.06.2024.

Validare

Confirmarea participării se poate face sâmbătă, între orele 16.00 – 20.00 sau în ziua concursului între orele 8.00 – 9.30 la Căminul Cultural Budureasa.

Sedință tehnică

Ședință tehnică se va ține sâmbătă, în data de 29.06.2024 intre orele 19.00 – 19.30 în Căminul Cultural Budureasa și în ziua concursului, în data de 30.06.2024 dimineața la ora 9.00.

Echipament

Echipament obligatoriu:

 • număr de concurs – din kitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului în loc vizibil: în față pe tricou sau pe pantalonii de alergare
 • pantofi de alergare cu profil montan

Echipament recomandat

 • telefon
 • folie de supraviețuire
 • pahar propriu, în cazul în care bidonul de apă se poate alimenta mai greu
 • recipient cu minim 0.5 l lichid ( apă, băutură izotonică, etc.)
 • geluri sau batoane energizante
 • În caz de temperaturi joase/ploaie: pantaloni lungi (poate fi pantaloni scurti + jambieră), tricou cu mânecă lungă, foiță sau geacă impermeabilă, buff sau sapcă și mănuși.

Echipamentul obligatoriu poate fi controlat atât în zona de start, cât și pe traseu la punctele ocazionale de control sau la punctele de revitalizare. Lipsa numărului de start atrage după sine retragerea concurentului din cursă. (Vă rugăm să luați în considerare că traseul are un puternic caracter montan, cu diferență substanțială de nivel!)

Startul

Startul va avea loc la ora 10:00 pentru ECO Cros si Cros.

Concurenții pot intra în zona de start cu 30 de minute înaintea startului, doar prin zona special amenajată.

La intrarea în zona de start organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu și bifează prezența concurentului la start. Persoanele care nu se află pe listele oficiale, nu pot intra în zona de start. Concurenții care figurează pe listele de start, dar nu confirmă prezența în zona de start, nu vor intra în clasamentul oficial.

În cazul în care un concurent întârzie și nu ia startul oficial, are posibilitatea de a porni la cursă timp de încă 10 minute, doar după ce intră în zona de start și îi este confirmată prezența de către organizatori. Concurenții care pornesc la cursă după acest interval de 10 minute, nu vor apărea în clasamentul oficial.
La Cursa copiilor startul se va da la ora 9,15 pe categorii de vârstă, iar premierea va avea loc dupa 10.00.

Puncte de control si puncte de revitalizare

Pe traseu vor fi amplasate trei puncte de revitalizare bine marcate pentru Cros 16 km și un punct revitalizare pentru ECO Cros 8 km. La punctele de revitalizare concurenții vor găsi apă, băutură izotonică, răcoritoare, fructe, etc.

Suporteri / Ajutor

Susținătorii pot fi pe traseu doar în cazul în care respectă regulile de circulație, nu îngreunează sub nici o forma înaintarea concurenților de pe traseu și acceptă îndrumările organizatorilor și ale arbitrilor de teren.

Nici un ajutor venit din exterior nu este permis, doar la punctele de revitalizare sau în caz de accidentare. Concurentul ajutat în alte modalități va fi penalizat!

Concurenții se pot ajuta reciproc oriunde pe traseu, sub orice formă, inclusiv cu echipamentul obligatoriu dacă este cazul.

Este interzisă asistența concurentului din sau de pe orice vehicul!

Limita de timp

Limita de timp este de 2 ore la Eco Cros 8km si 4 ore la Cros 16 km din momentul startului.

Descalificare

Organizatorii își rezervă dreptul de a opri concurenții pe traseu în cazul în care:

 • concurentul a pierdut numărul de start sau nu-l poartă în loc vizibil
 • nu se opresc la solicitarea organizatorilor sau a arbitrilor de teren.
 • scurtează traseul
 • concurenții folosesc vehicule sau alte mijloace de transport
 • concurenții primesc ajutor exterior (în afara ajutorului în caz de accident) altundeva decât zonele de revitalizare
 • concurenții care lasă în urmă echipamente sau deșeuri/ambalaje de orice fel
 • concurenții dopați
 • concurenții cu comportament agresiv (cu colegii, cu voluntarii, cu organizatorii sau cu localnicii)
 • concurenții au depășit timpii limită

În cazul în care concurentul este oprit pe traseu și nu-și poate continua concursul, organizatorii nu pot fi obligați la returnarea taxei de participare!

Abandon

În cazul în care un concurent este nevoit să abandoneze cursa, acesta o poate face la cel mai apropiat punct de revitalizare, unde va fi îndrumat mai departe de organizatori. În cazul în care dorește să continue cursa, oranizatorii vor prelua numărul de concurs și concurentul poate continua cursa doar pe propria răspundere. În acest caz însă, organizatorii nu mai garantează asistența la punctele de revitalizare. În astfel de cazuri, concurentul va fi înregistrat pe lista de finisheri doar până la punctul intermediar și nu va primi medalie de finisher.

Alte reguli

Traseul concursului străbate sau chiar urmează drumuri asfaltate, pe care circulația rutieră nu este oprită. Toți concurenții sunt obligați să respecte regulile de circulație! Menționăm că în zonele respective circulația este foarte mică.

Pe traseu, organizatorii vor plasa un punct fix de prim ajutor în centrul competițional.

Conform declarației pe propria răspundere semnată de participanți, organizatorii nu pot fi trași la răspundere în cazul accidentării de orice fel a unui concurent.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în caz de condiții meteorologice nefavorabile sau în cazul în care calitatea traseului este necorespunzătoare. Această modificare va fi anuntată cel târziu la ședința tehnică cu o zi înaintea concursului. Traseul modificat va fi marcat corespunzător!

În momentul înregistrării la concurs participanții își dau acordul ca fotografiile sau materialele filmate cu ocazia competiției să rămână proprietatea intelectuală a organizatorilor cu toate drepturile care decurg din acest fapt.

Contestații

În cazul în care un participant dorește să depună contestație, o poate face pentru o taxă de 500 RON, dar nu mai târziu de premierea oficială. Contestația se soluționează în maxim 1 oră de la depunere. În cazul în care contestația se admite, persoana reclamantă va primi înapoi taxa de contestație.

Director concurs,
David Călin Laza